zaterdag 26 maart 2016

Plaveiers winnen volleybalnacht !


18 teams streden om de Wieringer eer op goede vrijdag, in de traditionele volleybalnacht . 
Wederom 2 teams werden samengesteld. 
Plaveiers 2 speelde in poule C met :
  1. De winnaars van vorig jaar
  2. J.E.P.
  3. D.K.W.W.
  4. Camping Waddenzee
plaveiers 1 speelde in poule B met :
  1. BV. Noordervenne
  2. Uythof
  3. Breakout2
  4. Atl
  5. G-Team
Hierbij het verslag van onze speciale verslaggever:
Hippolytushoef - De Wieringer Volleybalnacht is op Goede Vrijdag volledig gedomineerd door de recreatieve volleybalclub De Plaveiers. Plaveiers-1 won het jaarlijkse toernooi, Plaveiers-2 eindigde op de tweede plaats.
Grote man bij het eerste team van De Plaveiers was Marco de Jongh van het welbekende loonbedrijf. Niet gehinderd door een paar extra pondjes hier en daar mag hij zich dé allround volleyballer van De Plaveiers noemen. Zijn stop is perfect, hij kan een prima tweede bal geven, bovendien is hij ondanks zijn geringe lengte weldegelijk levensgevaarlijk aan het net.
Teams als Uythof, Break Out, Noordervenne, Jillz & Pils, Kinderopvang Wieringen en Camping Waddenzee waren in de poulefase kansloos tegen de twee heersende Plaveierteams, die elkaar pas in de finaleronde troffen. En dat werd meteen een duel waar de vonken vanaf spatten en de emoties bij tijd en wijle hoog opliepen. Uiteindelijk won 1 van 2 met nipte cijfers: 18-17.
Uitblinker bij Plaveiers-2 was Gert Prins, a gentleman in every inch. Misschien is zijn authentieke stijl van volleyballen wel niet meer van deze tijd (een beetje zoals Björn Borg tenniste, toen de rackets nog van hout waren), maar voor de ware liefhebber is zijn fluwelen touch een genot om naar te kijken. Bovendien regelt deze grijze eminentie uit Westerland tussen de wedstrijden door dat de organisatie op rolletjes blijft draaien. Een sieraad voor sport en samenleving, deze betrokken schoolmeester.
Saillant detail: in de weken voorafgaand aan dit jaarlijkse spektakel werd in het ondergrondse circuit nog getracht een volleybalteam op de been te brengen, dat De Plaveiers van de titel moest afhouden. Namen die in dit verband circuleerden, waren die van de guerrilla-volleyballers Jacco S., Pieter K., Erik H. en een naar verluidt hoogblonde dierenarts genaamd Maaike.
Maar u raadt het al: ze kwamen niet, De Guerrilla’s, bang als ze uiteindelijk toch waren voor de confrontatie met de ongenaakbare Plaveiers.

Grote ontdekking deze editie was toch wel Gert-Jan Poortman in de rol van speaker. Als de reïncarnatie van Theo Koomen voorzag hij de spannende duels op veld 1 van sappig commentaar. Zelfs met dubbele tong bleef hij tot in de late uurtjes goed verstaanbaar.

Verder een dikke pluim voor de mensen achter de bar en dj Erik Roozendaal, een plaatjesdraaier waar we op Wieringen verder mee kunnen, waar we ons niet voor hoeven te schamen.

Eindstand Nacht volleybal 2016












Geen opmerkingen:

Een reactie posten