vrijdag 25 november 2016

Plaveiers 1 & 2 als vanouds!

(Verslag Plaveiers 2 : Derk Johansen) 
De derde competitieronde van het recreantenvolleybal stond donderdag jongstleden op het programma, en ditmaal toog het spelersbusje van Jaap naar de Magnusveste waar het in de Groeneweghal weer aangenaam sporten & vertoeven was. 

Als vanouds ging het in de aloude opstelling spelende team van De Plaveiers-2 tekeer in de openingswedstrijd tegen het eerste team van de gelijknamige club. Te weten: Jaap, Frank, Gert, de teruggekeerde Marco Muis, Elske en Amanda. Onbevangen en zorgeloos speelden zij tegen de gedoodverfde titelkandidaat, die stijf van de stress leek te staan. De eerste set werd evenwel door het zenuwachtige Plaveiers-1 nipt met 16-15 gewonnen. Grote vraag derhalve: wie had er gewonnen als de vermoeid ogende Marco Muis niet vijf weken niet had getraind, en de laatste bal (in de zoemer!) niet 'uit' maar 'in' had geslagen?  
Een vraagstuk om eens goed over na te denken, Mister Muis!!!
 Gelukkig herstelde Plaveiers-1 zich in de tweede set, en deed het wat het moest doen: gewoon met degelijke cijfers winnen.

Desalniettemin kon Plaveiers-2 terugkijken op een lekkere wedstrijd. Ook het tweede duel, tegen een team dat zich Volleybal 4 Fun (of zoiets?) noemt, werd er andermaal uitstekend gespeeld. Werd de eerste set nog net aan verloren, de tweede set pakte Plaveiers-2 zowaar een zwaarbevochten punt door met 16-16 gelijk te spelen. Ook deze set had gewonnen kunnen worden als onze Frank (ook twee weken niet te trainen geweest!!!) het laatste punt gewoon had gemaakt. Toch was eenieder zeer content met het behaalde resultaat, want bij die Fun-gasten speelden een aantal boomlange atleten mee, die - zelden vertoond! - tegendraadse smashes met contra-effect sloegen...
 Het leken potjandorie wel profs...
Goed spelen maar niet winnen... Was dit het lot op deze donderdagavond voor De Plaveiers-2?
Neen. Gelukkig niet. Want in de laatste wedstrijd van de avond werd gewoon uiterst doeltreffend de volle buit gepakt: 2-0. Opponent GVO ("God Volleybalt Ook", aldus onze Gert) had werkelijk geen schijn van kans tegen de soepel in drieën spelende Wieringers. Meest opmerkelijke moment: toen het in de tweede set toch nog een beetje spannend dreigde te worden, zagen wij de nestor van De Plaveiers, Gert Prins, normaliter toch het toonbeeld van sportiviteit, gewoon heel ordinair tijdrekken...!!!
"Ach", reageerde de onderwijsman na afloop met een knipoog, "ik ben ook maar een mens..."
En zo is het! Goed gedaan, Plaveiers-2!
 (Verslag Plaveiers 1 : Annelies ) 
Op 17 november speelden in de recreantencompetitie de Plaveiers tegen elkaar in de Groeneweg hal. Toch wel een "dingetje". Plaveiers 1 had zijn eer hoog te houden en Plaveiers 2 ging er helemaal voor!! Dit lukte hen de 1e set heel aardig, er was binnen Plaveiers 2 onrust en spanning, waardoor de 1e set maar nipt werd gewonnen. Dit kwam ook doordat de beide teams elkaar goed kennen en weten welke (snert) balletjes moeilijk zijn op te vangen....  Hierna was de spanning gelukkig minder en kon de 2e set binnen gehaald worden. Het was een leuke sportieve pot!
De 2e wedstrijd was tegen agritoys/de surf, weinig tegenstand en beide sets overtuigend gewonnen. Tussendoor werd gefloten, geteld en aangemoedigd... (foto's Marco, Yannick en Dirk)
De 3e wedstrijd ging tegen onze gedoodverfde tegenstander Volley for Fun.  We waren gebrand op de winst, maar door de andere samenstelling van het team en het gemis van een vakantie vierende, lange, goed blokkende, smashende speler lukte het ons niet de 2e set te winnen. We verloren met 15-18... 

We hadden nog een gezellige borrel met versnapering toe en waren toch weer de laatsten die de kantine verlieten.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten