zaterdag 18 maart 2017

Het spant erom!

Puzzelen en...
De voorlaatste volleybal wedstrijd van de Plaveiers was puzzelen om de teams rond te maken. En om niet in de degradatie zone te komen!
Wachten...
Plaveiers 1 moest in Schagen (Groeneweghal) en stond er in de competitie beter voor als 2 maar was nog niet veilig. Hier voor moesten er nog een paar punten binnen gehaald worden... Zo dachten er nog een paar teams, over die zich versterkt hadden met andere spelers. Zoals Ophem/the serve die op de laatste plaats stond en van diverse teams nu won ?!

Wij moesten de 1e wedstrijd tegen Theo Dam, Die heeft een sterke speler uit het buitenland gehaald en stond op de 2e plaats. 1e set was het weer wennen aan het veld.. en begonnen met 0 - 8 achterstand voordat we los kwamen. Toch speelde we goed samen en kwamen nog aardig dichtbij helaas verloren we deze 1e set. De 2e set ging stukken beter gingen gelijk op en wonnen deze ook. Het 1e punt was binnen.
Hierna moesten we tegen Bleker motoren (die onder ons stond) ook dit team had een sterke speler erbij gehaald.. En hierdoor verloren we nipt alle 2 de sets maar het scheelde niets en het team speelde goed samen.
Leveren van Scheidsrechter en tellers
De laatste wedstrijd was tegen Peter Mul en daar lagen de kansen ..,. echter er waren er een paar daar...die goed konden serveren en smashen. En Yannick had niet helemaal een goeie dag waardoor er een aantal smashen ver uit het veld werden geslagen. 1e set werd net aan verloren.. we voelde dat er meer in zat en begonnen ook beter aan de 2e set en behielden ook de voorsprong zodat we deze winnend konden afsluiten.
Met een goed gevoel de kantine in!

Met een goed gevoel gingen we naar de kantine en zullen de laatste competitie wedstrijd in april er iets beter voorstaan dan Plaveiers 2..


  • Plaveiers 2 had een thuis wedstrijd in Sporthal Wieringen en ...

In de krochten van Poule-C vecht
De Plaveiers-2 tegen naderend onheil ; )

(door: Derk Johansen)

Totaal kansloos. De zogenaamde kenners waren het er al snel over eens. Reeds na enkele minuten volleyballen stond er afgelopen donderdagavond 6-0 op het scorebord. Het leek gedaan met Plaveiers-2. In de eigen sporthal te Hippo begon het degradatiespook waarachtig al rond te waren, ware het niet dat in tijden van crisis oude krijgers altijd opstaan. Want onze nestor Gert haalde tegen Vd Linden The Serve zijn oude "Roberto Carlos-truc" van stal: de bal bij een service in het hart van het ventiel slaan, waardoor het leder zwanger van effect van je hand vertrekt...

Na vijf puntgave opslagen was de stand gelijkgetrokken, waarna onze Frank weer wakker leek, Elske weer uiterst solide te werk ging, en ook de geleende Laura Kleimeer een puike pot speelde. Tel de als tijgers werkende invallers Muis en Siem daar eens bij op (om het gemis van Jaap op te vangen), en je begrijpt dat de machine weer begon te lopen. Het leverde een zwaarbevochten doch zeer verdiende 2-0 overwinning op.

Ook in de tweede pot werd er uitstekend gevolleybald door Plaveiers-2, al bleek de koploper in de poule, VCJ'94, net een maatje te groot voor de blauwwitte vechtmachine. Geen punten in beide sets derhalve. Wel kranig gespeeld. Ook de inmiddels ingevlogen Diana bleek een absolute aanwinst. Al bleek in dit duel niemand van het Wieringer team opgewassen tegen de service van een van die VCJ'ers, allemachtig, wat een kanonskogels waren dat! Links en rechts sloeg hij ze om onze oren...

Kan gebeuren, we zijn geen profs lieve mensen...

Gelukkig bleven de fris ogende Plaveiers hoog in hun concentratie zitten tijdens het derde duel. Tegenstander JEP werd met gedegen, en soms zelfs frivool volleybal (Amanda was er niet, maar haar achterwaartse set ups werd weldegelijk gebruikt...) van het kastje naar de muur gespeeld. Eindstand 25-5, of iets wat daar op leek. Beschamend was het dan ook dat in de tweede set bijna werd verloren door een plotseling intredende lethargie... Een nonchalance die niet past bij De Plaveiers. Het gedrag van een enkele speler hier en daar was ook om treurig van te worden. Door voortdurend gemopper van enkele leden dreigde de ploeg in deze spannende set in tweeen te vallen, tweespalt dreigde, maar gelukkig rechtte ALLE Plaveiers in de bloedstollende slotfase de rug, en werd met enkele fraaie scores alsnog de zege binnengehaald, 23-22...

Goed, het was weer een avondje vol bloed, zweet en tranen, maar dat is wat degradatievolleybal met sommige mensen doet. Ze zijn bang, ze zijn gestresst, ze vrezen het allerergste, achter elke boom schuilt een vijand, maar een ding moet je deze mensen wel nageven: ze geven alles voor hun cluppie... Vergeef ze toch hun zonden, lieve Plaveiers...

Bedankt, Marco en Siem, prima gespeeld!!!


WORDT VERVOLGD......................................

Geen opmerkingen:

Een reactie posten