vrijdag 22 september 2017

Moeilijk begin team 1. Prima Start Team2


Plaveiers 1 moest spelen in T’Zand en Plaveiers 2 in Schagen.
De start in Sporthal de Multitreffer in T’Zand, ging wat minder vloeiend als normaal.
De zaaldienst (Harry in zijn eentje.. de rest van zijn team was niet aanwezig) had het oude programma aan de volleybalpalen gehangen. Het nieuwe programma was onbekend en niet aan hem doorgestuurd.  Omdat hij ook de 1e wedstrijd bij ons zou spelen  (wij waren met zijn vijven) was de start wat rommelig…   Linda liep die wedstrijd ook nog een blessure op (zweepslag onder de knie)

Gelukkig konden we tegen Theo Dam er nog een gelijkspel uit slepen.
Doordat er veel teams niet compleet waren speelde we ook bij andere volleybalploegen en was er geen rust moment ......wat later prima werd opgelost in de kantine.

De 2e wedstrijd speelde we met 2 invallers en was tegen Bleeker Motoren. We waren aan elkaar gewaagd.  De punten verdeling ging gelijk op zodat we de 1e set nipt verloren en de 2e set nipt wonnen.
Tussendoor  nog tellen en het leveren van scheidsrechters.
Zodat de laatste wedstrijd tegen De Opslag een zware partij zou worden..
De scheidsrechter was nog niet zo erg ervaren :) en “floot” ook zonder fluit.  Deze wedstrijd werd ook ruim verloren…
Toch was het leuk volleyballen.  En hebben we het goed gemaakt in de kantine waar zelfs het 2e team nog even langs kwam. (hartstikke gezellig)



Hopen dat Linda weer snel herstelt en dat we straks weer met 2 complete teams kunnen volleyballen.


Mooie resultaten Plaveiers-2 bij seizoenstart 

(door: Derk Johansen)

SCHAGEN - De volleybalcompetitie is weer begonnen! Grote vraag: hoe zijn de Plaveiers van het tweede team uit de langdurige zomerstop gekomen? Welnu, redelijk halfbakken. Zonder ons Gertje en Amanda openden de Wieringers gehavend het bal in de Groeneweghal te Schagen. Een paar pondjes te zwaar allicht doch met frisse moed werd er afgetrapt tegen Wieringermeer.

Een puike pot, daar de twee teams zeer aan elkaar gewaagd waren. Mooi spel derhalve aan beide kanten van het net. Ook nog eens de punten gedeeld, allebei een setje winst, met recht een prima wedstrijd.

Tegen team V.d. Linden The Serve was een ander verhaal. De roodgekleurde opponent is op alle fronten beter dan onze spelers en speelsters uit Hippo, Westerland en De Haukes, en dat uitte zich in een dikke nederlaag in de eerste set. Het tweede bedrijf evenwel werd er in onorthodoxe stijl, en met veel kunst- en vliegwerk, toch weer een overwinning uit het vuur gesleept. Wat een vechtlust, wat een passie - geweldig, Plaveiers!

Ook de derde partij tegen GVO ('God Volleybalt Ook') was een wedstrijdje om van te smullen. Een gelijk opgaande strijd, met winst en remise als resultaat; anderhalf punt erbij dus voor De Plaveiers-2. Een uitstekende seizoenouverture al met al voor onze Jaap, Marco (af en toe ietwat dizzy door zijn strenge Cambridge-dieet), Frank, Siem, Elske en de lekker spelende invalster Diana.


De volgende competitie is 19 oktober 2017in de Groeneweghal en de Niedorphal .  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten