maandag 22 januari 2018

Training en Competitie "Plaveiers" afgelopen week.




De training : stond in het teken van de jaarvergadering  waarbij Amanda het verhaal van de waterdrager en de kruik naar voren bracht.
En Rob het financieel boekjaar afsloot waarbij er werd afgesproken om in 2018 de financiële vergoedingen voor het autorijden (naar de wedstrijden) en administratie te laten vervallen. Dit werd met koffie en taart afgesloten.
De voorjaarscompetitie werd donderdag avond gehouden voor Plaveiers 1 in Schagen en Plaveiers 2 reed naar T’Zand.

Team 1 had een zware loting en moest tegen de eerste 3 geëindigde in poule B .
De 1ste wedstrijd moest tegen “De opslag” hierbij werd de eerste set zwaar bevochten.. maar winnend afgesloten. De 2e set ging gelijk op maar werd helaas verloren.

De 2e wedstrijd was tegen “Take vijf” , 1ste set verloren en 2e set werd gelijk gespeeld.
De 3e wedstrijd was tegen “Gootjes en Blokker” hoewel het gelijk op ging , verloren we beide sets.
Toch lekker en sportief gespeeld en werd leuk afgesloten in de kantine.



Plaveiers-2 begint 2018 moeizaam

(door: Derk Johansen)

Nee, dat viel niet mee. De eerste speelronde van 2018, met maar liefst vier duels op het programma, bleek een zware dobber. Zweten geblazen dus, daar in de Multitreffer in 't Zand. Slechts 3,5 punten nam Plaveiers-2 mee terug naar het voormalige eiland. 

Andermaal met vijf volleyballers op pad... Plaveiers-2 was het ronselen dermate beu, dat ze het eerste duel gewoon maar met z'n vijven begonnen. Maar dat viel ook niet mee. Gelijk een dikke nederlaag aan de broek, tegen de v/d Linde / The Serve, 2-0.

Gelukkig werd met een invalster wel de volle buit gepakt tegen 't Zwin. En dan was daar opnieuw een beladen wedstrijdje tegen de dames en heren van JVC, van wie een enkeling het provoceren tot kunst heeft verheven. We noemen geen namen, maar de manier waarop dat ene personage zijn haarband draagt, met stekelige pieken haar die duivelachtig omhoog steken - ja, dat zegt toch wel iets... Gelukkig wisten de Wieringers in de dying seconds nog een half puntje uit het vuur te slepen. Snel vergeten, dit akelige duel. Uit je systeem bannen, en wel vlug...

Tegen de Wieringermeer werd er uiteindelijk knap gelijkgespeeld (1-1), waarna het gelukkig wel weer supergezellig natafelen was, met een patatje, kroketje, delletje en een lekker Texels biertje. We hopen op betere tijden, vooral qua bezetting. 

Tot zover Derk Johansen, vanuit een druilerig en winderig Wieringen....
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten